Składniki:
1 kapusta włoska, 3-4 marchewki, 1 pietruszka, 2-3 ziemniaki, mrożony filet rybny (mintaj, morszczuk, panga) około 60 dag, sól, pieprz, Delikat do zup do smaku.
Jak przyrządzić?
Kapustę drobno kroimy, marchwekę jedną kroimy w cienkie talarki, resztę marchewek i pietruszkę trzemy na tarce jarzynowej (duże oczka), ziemniaczki kroimy w drobną kostkę. To wszystko w garnku zalewamy wodą, dodajemy sól i Delikat do smaku. Gotujemy około 10-15 min. Następnie wrzucamy dosyć spore kawałki ryby. Po następnych około 20 min sprawdzamy stan ryby, jeżeli jest już dobra (a powinna), przyprawiamy jeszcze pieprzem na dosyć ostro. Zupa powinna być stosunkowo gęsta.
Uwagi:
Wymyśliłam sama, jak przy kolejnej próbie zrzucenia kilku kilogramów nie mogłam zmusić się do jedzenia kapuścianej zupy. Nie liczę, ile ma kalorii, bo to zależy od ryby, której akurat używam, ale jest pożywna, zdrowa, smaczna i przynajmniej nietucząca. Smacznego.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | wymagający |
Porcje | 4-5 |
Autor | bk |