Składniki:
2 papryki czerwone lub pomarańczowe, 30 dag piersi kurczaka, ananas w puszce, 1 por, 250 ml mleka kokosowego, opakowanie curry, vegeta, olej sezamowy 1 łyżka, olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Na rozgrzany olej wsypujemy całe opakowanie curry i dodajemy kurczaka pokrojonego w drobne kawałki, posypujemy vegetą do smaku, podsmażamy i dodajemy por pokrojony w krążki, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i podsmażamy dalej. Jak papryka zmięknie, zalewamy potrawę mlekiem kokosowym i dusimy pod przykryciem, kroimy ananasa w kostkę i dorzucamy do potrawy. Jeśli jest za mało sosu, to można dolać trochę syropu z ananasa.
Jak podawać?
Potrawę należy podawać z ryżem, najlepiej brązowym.
Uwagi:
Jeśli ktoś lubi pikantne potrawy, to moźna dodać jedną ostrą paprykę.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Marta |