Kurczak po chińsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2-3 piersi z kurczaka,
- 3-4 marchewki,
- ostry ketchup,
- rodzynki (duża garść),
- sól,
- pieprz,
- papryka,
- olej.

Jak przyrządzić?

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę na drobne kawałki i przesmażyć na oleju. Marchewkę utrzeć na dużych oczkach tarki i dodać do kurczaka. Dolać trochę wody i poddusić. Jak będzie miękkie dodać ketchup i przyprawy, dalej dusić. Na konieć wrzucić garść rodzynek i jeszcze chwilkę dusić pod przykryciem.

Jak podawać?

Z ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje4 porcje
AutorLIVIA

Kurczak po chińsku: Podobne przepisy

Kurczak po chińsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy