Chińszczyzna z kurczakiem


Chińszczyzna z kurczakiem to pomysł na bardzo szybki obiad. Ten przepis na danie z drobiu jest często wykorzystywany przez studentów, bo czy może być coś łatwiejszego do przygotowania? Cena takiego posiłku także nie jest zastraszająca, więc nie masz nic do stracenia. Sama spróbuj.
Przygotuj:
- podwójną pierś z kurczaka
- ryż lub makaron
- opakowanie mrożonki chińskiej
- cebulę
- por
- łyżkę ciemnego sosu sojowego
- łyżkę mąki ziemniaczanej
- pieprz
- olej do smażenia
1. Makaron lub ryż przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
2. Ten przepis na obiad to naprawdę łatwizna. Zajmij się najpierw mięsem. Ma powstać smażony kurczak, ale by tak się stało, musisz go najpierw umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, a dopiero później wrzucić na rozgrzany olej.
3. Kiedy filet będzie się smażył, poszatkuj cebulę oraz pora i dodaj do mięsa.
4. Po 10 minutach wrzuć mieszankę chińską. Pozwól, by dochodziła na patelni przez 10 minut.
5. Pozostało ci tylko dokończyć przygotowanie sosu warzywnego. Wymieszaj mąkę ziemniaczaną z 2 łyżkami zimnej wody i dodaj do mięsa. Dopraw danie z kurczakiem sosem sojowym i pieprzem.
6. Chińska potrawa zrobiona. Włóż na talerz ryż lub makaron i polej pysznym sosem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze