Składniki:
- pieczarki - 25 dag,
- por średni,
- jaja - 6 szt.,
- ogórki kiszone - 3 szt.,
- kukurydza konserwowa - puszka,
- majonez (Kielecki lub Winiary).
Jak przyrządzić?
Pieczarki kroimy na części i przesmażamy do momentu aż wyparuje cały sok, w tym czasie gotujemy jaja na twardo. Do ostudzonych pieczarek dodajemy pokrojone jaja, ogórki i por - wszystkie skałdniki powinny być pokrojone w średnia kostke. Do całości dodajemy kukurydze oraz wszystko zalewamy majonezem. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Sałatka wszędziędzie robi furorę, wiec i wam życze smacznego!!!
Jak podawać?
Podawać z ze świeżym pieczywem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Małgoś |