Składniki:
- 1 duży por (tylko biała część),
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1/2 puszki ananasa,
- 20 dkg szynki,
- 5 ugotowanych na twardo jajek,
- sól,
- pieprz,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Por opłukać i kroić w "piórka" ( nie w kostkę i nie w talarki, ale w zdłuż), szynkę pokroić w cieńkie paseczki, dodać kukurydzę, fasolkę i pokrojonego ananasa oraz pokrojone w kostkę ugotowane jajka, przyprawić solą i pieprzem, dodac majonez i wymieszać.
Potrzebne przybory:
sito, nóż, deseczka, miska, otwieracz do puszek.
Jak podawać?
Ja podaję ją w szklanej misce, bo ciekawie wygląda, niczym jej nie ozdabiam, bo sama w sobie jest barwna. Smacznego!
Uwagi:
Moi znajomi uważają, że to jedna z najlepszych sałatek jakie kiedykolwiek jedli, ja sama wolę cos na słodko.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Asia |