Brzoskwinie z tuńczykiem

Przepis kulinarny

Składniki:

- brzoskwinia z puszki,
- czosnek,
- tuńczyk (w sosie własnym lub w oleju),
- majonez,
- jogurt naturalny,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Brzoskwinie odcedzić z soku. Połówki brzoskwiń ułożyć na półmisku (dziurą po pestce do góry). Na każdą brzoskwinię nałożyć tuńczyka (w dziurę po pestce). Sos robimy z majonezu i jogurtu naturalnego (może być pół na pół - jak kto lubi). Dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy.
Sos wstawiamy do lodówki na 15 min., żeby się "przegryzł". Nastepnie sosem polewamy przygotowane wcześniej brzoskwinie.

Jak podawać?

Na półmisku z zielonym przybraniem dla kontrastu do koloru brzoskwiń.

Życzę miłych doznań smakowych!

Uwagi:

Jest to propozycja dla ludzi odważnych, kochajacych zaskakujace połączenia.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
AutorMaja

Brzoskwinie z tuńczykiem: Podobne przepisy

Brzoskwinie z tuńczykiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy