Brzoskwinie w cieście - gorący deser na zimny dzień
OLIWKA . • dawno temuBrzoskwinie w cieście łatwo przygotować, ale bardzo trudno przestać je jeść. Po prostu rozpływają się w ustach. Uwaga, kto raz spróbuje tego deseru, już nigdy nie będzie mógł się od niego uwolnić. Wystarczy zerknąć na składniki: soczyste brzoskwinie, pachnący cynamon i znakomite białe wino. O nie, temu nie można się oprzeć. A w tajemnicy powiem, że warto zgrzeszyć.
Przygotuj:
- 8 brzoskwiń konserwowych
- 14 dag mąki
- 125 ml białego wina
- 2 łyżki oleju
- 2 jajka
- 50 g cukru
- szczyptę soli
- olej do smażenia
- cukier puder
- cynamon
1. Najpierw przygotuj ciasto na deser. Musisz zmiksować mąkę, wino, olej, sól i żółtka. Ciasto musi być bardzo gładkie, bardziej nawet niż na naleśniki.
2. Ubij teraz pianę z białek i delikatnie połącz ją z ciastem.
3. Deser brzoskwiniowy już prawie gotowy, a przynajmniej najtrudniejsze masz za sobą. Przekrój brzoskwinie na pół.
4. Każdą połówkę soczystego owocu zamocz w delikatnym cieście i wkładaj na sporą ilość rozgrzanego oleju.
5. A teraz najprzyjemniejsza część przygotowywania pysznego deseru. Wyjmuj brzoskwinie łyżką cedzakową i osącz olej kładąc je na pergaminie lub sicie.
6. Posyp smażone owoce cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze