Gorące placki truskawkowe - nikt im się nie oprze
OLIWKA . • dawno temuGorące placki truskawkowe to prawdziwe smakowe szaleństwo w ponure, zimowe dni. Natychmiast przypomnisz sobie lato, muskające cię słońce, smak świeżych owoców i zimnych drinków. Nie kieruj się schematami. W styczniu też możesz jeść truskawki. Od czego są mrożonki?
Przygotuj:
- 35 dag mąki
- 3 jajka
- 2 szklanki kwaśnego mleka lub jogurtu
- łyżeczkę cukru waniliowego
- łyżeczkę proszku do pieczenia
- 50 dag truskawek
- olej do smażenia
- cukier puder
1. Najpierw miksowanie. Połącz mleko (lub jogurt) z jajkami oraz cukrem waniliowym.
2. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i miksuj tak długo, aż masa będzie puszysta.
3. Pora na truskawki. Umyj je i osusz, a później pokrój w cienkie plasterki i delikatnie połącz z ciastem na placki owocowe.
4. Na patelni rozgrzej olej i łyżką kładź gorące placki truskawkowe. Smaż je na złoty kolor z obu stron.
5. Ten pyszny deser warto podać na rozgrzanym półmisku. Posyp go cukrem pudrem. Truskawki w cieście będą też znakomicie smakowały z bitą śmietaną. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze