Gorąca czekolada na pożegnanie lata
OLIWKA . • dawno temuGorąca czekolada przyda się dzisiaj wszystkim, którzy zetknęli się rano z deszczem i chłodem. Rozgrzeje, poprawi humor i sprawi, że ponury dzień będzie trochę bardziej kolorowy. Czekolada to również afrodyzjak, więc możesz ją przygotować również na jeszcze letni, ale już chłodny wieczór z ukochanym. Sprawdź co potrafi słodka czekolada z ostrym chili.
Przygotuj:
- 2 szklanki mleka
- pół szklanki śmietanki 36%
- gorzką czekoladę
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczkę cynamonu
- szczyptę chili
Krok 1
Gorąca czekolada – jak zrobić takie cudo? Wlej śmietankę i mleko do rondla i powoli je ogrzewaj.
Krok 2
Pokrusz czekoladę na małe kawałeczki.
Krok 3
Czekolada gorzka, cukier, cynamon i chili powinny teraz wylądować w rondlu z mlekiem i śmietanką.
Krok 4
Podgrzewaj napój afrodyzjak około 10 minut, ale uważaj by się nie zagotował.
Krok 5
Gęsta gorąca czekolada gotowa do podania.
Krok 6
Jak zrobić gorącą czekoladę, by była jeszcze bardzie aromatyczna? Ostudź ją, a następnie znów podgrzej. Zobaczysz różnicę.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze