Zupa z kapusty włoskiej
OLIWKA . • dawno temuMasz już dość pomidorowej i ogórkowej? Chcesz stworzyć coś nowego? Przepis na zupę z kapusty włoskiej jest więc właśnie dla ciebie. Jeśli jeszcze nie wiesz jak smakuje gruszka z pieprzem cayenne, pora to zmienić. Zaskocz wszystkich nowym smakiem, nie pozwól podniebieniu na nudę.
Przygotuj:
- kawałek włoskiej kapusty (około pół szklanki poszatkowanej)
- szalotkę (lub zwykłą cebulę, jeśli nie będziesz mogła jej dostać)
- pół gruszki
- plaster pieczonego schabu
- 250 ml bulionu warzywnego z kostki
- sól
- pieprz cayenne
Krok 1
Obierz szalotkę, pokrój ją w talarki, zarumień na suchej patelni, wrzuć do rondelka i zalej gorącym bulionem.
Krok 2
To ma być zupa z kapusty włoskiej. Przyszła pora, by dorzucić poszatkowaną kapustę do szalotki i gotować ją przez 5 minut.
Krok 3
Ta pyszna zupabędzie miała bardzo oryginalny smak, a to za sprawą gruszki. Usuń z niej gniazdo nasienne i pokrój ją w plasterki. Dodaj owoc do zupy i gotuj ją jeszcze 5 minut.
Krok 4
Na koniec dorzuć pieczony schab i dopraw to smaczne danie sokiem z cytryny, solą i pieprzem cayenne. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze