Pyszna zupa pomidorowa z niespodzianką
OLIWKA . • dawno temuZupa pomidorowa z makaronem, zupa pomidorowa z ryżem – czy to nie jest nudne? Pora na coś nowego, świeżego. Przyszedł czas na oryginalny przepis na zupę pomidorową. Ten smak obezwładnia. Już nic ani nikt nie będzie w stanie odciągnąć cię od talerza. Nie wierzysz?
Przygotuj:
- puszkę pomidorów w zalewie
- 2 cebule
- 2–3 ząbki czosnku
- 20 dag twarożku
- 5–6 łyżek śmietany
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki posiekanej natki
- łyżeczkę suszonej bazylii
- łyżeczkę mielonej słodkiej papryki
- kostkę bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
Krok 1
Zupa pomidorowa z twarożkiem – aż ślinka cieknie. Najpierw obierz i pokrój w kostkę cebulę i czosnek. W rondlu podgrzej olej, włóż cebulę i czosnek i lekko je zeszklij.
Krok 2
Przyszła pora na pomidora. Dodaj pomidory razem z zalewą do cebuli i koniecznie dopraw pyszne danie bazylią, solą i pieprzem.
Krok 3
Przepis na zupę pomidorową mówi, że po 10–15 minutach duszenia, musisz zmiksować pomidory, a następnie wlać szklankę wrzątku z rozpuszczoną kostką bulionową oraz dokładnie roztarty twarożek.
Krok 4
Podgrzej całość, ale nie dopuść, by ta smaczna zupa pomidorowa się zagotowała.
Krok 5
Brawo! Teraz wystarczy wlać zupę do talerza, udekorować łyżką śmietany i posypać papryką i natką. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze