GotowaniePrzepisyJak zrobić dewolaje z kurczaka?

Jak zrobić dewolaje z kurczaka?

Jak zrobić dewolaje z kurczaka?
Oliwka .
24.08.2010 08:55, aktualizacja: 07.08.2014 14:59

Dewolaje z kurczaka nie są niczym nowym. Ale co powiecie na zawijańce z salami? Takie kotlety to obiad-niespodzianka. Twoi goście i rodzina na pewno będą zachwyceni. Pyszne delikatne mięsko, połączone z wyrazistym smakiem salami i ciągnącym się roztopionym serem. Nic nie może się równać z tym przepisem.

Przygotuj:

  • 2 piersi z kurczaka
  • kilka plastrów salami
  • 10 dag sera żółtego
  • przyprawę do kurczaka
  • sól, pieprz
  • bułkę tartą
  • olej do smażenia

Krok 1

Umyj i osusz filet z kurczaka, a następnie zrób z niego cieńsze plastry. Możesz delikatnie roztłuc połówki piersi lub przekroić je nożem.

Krok 2

Każdy kotlet przypraw i połóż na nim plasterek salami.

Krok 3

Pokrój żółty ser w kostkę i ułóż go na zawijańcach.

Krok 4

Dewolaje z kurczaka już prawie zrobione. Tylko pamiętaj, by je zawinąć i spiąć wykałaczką.

Krok 5

Dewolaje z serem muszą teraz zostać wymoczone w jajku i obtoczone w bułce tartej.

Krok 6

Pozostało ci tylko usmażyć dewolaje z salami. Potrzebują około 20 minut na rozgrzanym oleju.

Krok7

I gotowe. Teraz połóż zawijańce na talerzu i wyjmij wykałaczkę. Smacznego!

Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także