Grzanki czosnkowe



Nie wiesz co zjeść na śniadanie? W końcu jest weekend, więc z jednej strony masz ochotę na coś wyjątkowego, ale z drugiej nie chcesz się przepracowywać. Grzanki czosnkowe to doskonałe kompromisowe rozwiązanie.
Przygotuj:
- 6 kromek chleba tostowego
- 2 łyżki masła
- 4 ząbki czosnku
- oregano, bazylię
1. Najpierw zrób masło czosnkowe z miękkiego masła i przeciśniętego przez praskę czosnku. Wymieszaj pyszny dodatek z ziołami.
2. Teraz pojawia się pewna możliwość wyboru: możesz po pierwsze, posmarować każdą kromkę chleba, pokroić pyszne kanapki w kostkę i przysmażyć na suchej patelni lub po drugie, włożyć chleb do tostera, a po przysmażeniu posmarować masłem ziołowym.
3. Jeszcze tylko pyszna, aromatyczna kawa i przepis na kanapki będzie zrealizowany bezbłędnie. Smacznego!

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze