Waniliowe bezglutenowe muffiny
REDAKCJA JEJŚWIAT.PL • dawno temuMuffiny o smaku waniliowym to pyszny i lekki deser dla każdego. Jak przyrządzić ten bezglutenowy przysmak?
Składniki muffinów:
- ¾ szklanki cukru,
- 2 jaja,
- ¾ szklanki mleka waniliowego (np. ViveSoy),
- 2 szklanki mąki gryczanej,
- ½ szklanki oliwy (np. extra virgin Olivari),
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- pokrojone owoce do smaku (banany, jabłka, truskawki).
Do miski wrzuć wszystkie składniki, następnie dokładnie wymieszaj. Umieść papilotki w blaszce do pieczenia muffinów i wlej ciasto (do ¾ wysokości). Wstaw blachę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz przez 15–20 minut.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze