Zupa z indyka - pyszna i pożywna
OLIWKA . • dawno temuWszystkie dania z indyka są dobre. Indyk w żurawinie wprost rozpływa się w ustach, ale zupa z indyka wcale nie jest gorsza. To pożywna potrawa, która zaspokoi podsycany zimnem głód. Mięso jest bardzo delikatne i smakuje nawet tym, którzy za drobiem nie przepadają. Przygotuj ją i patrz jak twoje dzieci zajadają ze smakiem.
Przygotuj:
- 20 dag piersi indyczej
- 20 dag kapusty pekińskiej
- 2 cebule
- małą białą rzodkiew
- 2 łyżki łagodnej curry
- łyżkę mąki
- 3 łyżki oleju
- 2 kostki bulionowe
- sok z cytryny
- 4 łyżki gęstej śmietany
- sól
Krok 1
Dobre zupy wcale nie muszą być trudne do przygotowania. Zacznij od mięsa. Tym razem, w przeciwieństwie do indyka w żurawinie, musisz je pokroić w kostkę, a także oprószyć solą i polać sokiem z cytryny.
Krok 2
Rozgrzej olej w rondlu i podsmaż mięso ze wszystkich stron.
Krok 3
Pora na warzywa do zupy. Pokrój pekińską w paseczki, posiekaj cebulę, obraną rzodkiew zetrzyj na tarce.
Krok 4
Dodaj warzywa do smażonego indyka, podlej wodą i duś 5 minut. Po tym czasie oprósz pyszne danie mąką i duś jeszcze chwilę.
Krok 5
Zupa z indykajest już prawie gotowa. Dodaj teraz curry i wlej litr bulionu. Gotuj 30 minut na małym ogniu.
Krok 6
Dopraw zupę mięsną solą, sokiem z cytryny i curry i wymieszaj ze śmietaną. Oj rzadko zdarzają się aż tak dobre zupy. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze