Składniki:
3 plastry boczku wędzonego, 2 podudzia z indyka, średnia cebula, pomidory z puszki, cumin, czosnek, ostra papryka, pieprz, sol / do smaku/ , kabaczek, cukinia, kukurydza, 3 szklanki rosołu z kurczaka, sok z limetki, natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Trzy pierwsze składniki podsmażyć na patelni/ boczek pociąć w kostkę/. Pozostałe składniki gotować w garnku do miękkości, prócz soku z limetki i natki. Mięso z indyka pociąć w kwadraty, włożyć z powrotem do garnka, dołożyć zawartość z patelni. Dodać sok z limetki i natkę.
Uwagi:
Czasem do tej zupy dodaje pulpety - jest jeszcze smaczniejsza. Pomidorów też dodajesz ile chcesz. Smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 8 |
Autor | rudy rydz |