Sałatka z indykiem
DAMIESA • dawno temuWraz z nadejściem wiosny nasze zapotrzebowanie na solidną porcję warzyw na talerzu wzrasta. Jednym z powodów, dla którego tak chętnie po nie sięgamy, jest dieta i chęć utraty kilu zbędnych kilogramów jeszcze przed nadejściem lata. Innym argumentem jest to, że nasza ochota na tłuste potrawy po zimie maleje. Nie masz pomysłu, jak przyrządzić zdrowy i pełen witamin posiłek na obiad? Polecam zatem danie z indykiem, w postaci warzywnej i bardzo lekkiej sałatki.
- Przygotuj:
- filety z indyka,
- oliwę z oliwek,
- cebulę,
- ocet,
- sałatę,
- pomidory,
- miód,
- ogórka zielonego,
- sól i pieprz,
- bazylię.
Proporcje zależą tutaj tylko i wyłącznie od indywidualnych gustów. Nie doradzam jednak przesadzania z octem, bo sałatka stanie się zbyt cierpka. Doprawiamy oliwią z oliwek, bazylią oraz solą i pierzem. Sałatka będzie wybornie smakować także, jeśli dodamy do niej szczyptę miodu.
Taki lekki obiad, za to bogaty w moc witamin, nie dostarczy Ci zbyt wielu kalorii, a na długo pozostawi przyjemne uczucie sytości w żołądku. W sezonie wiosennym może pełnić także rolę lekkiej przekąski między posiłkami.
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze