Zupa serowa - przepis na sukces w kuchni
OLIWKA . • dawno temuJeÅ›li żaden pomysÅ‚ na obiad nie przyszedÅ‚ ci jeszcze do gÅ‚owy, to Å›wietnie. Możesz w takim razie wykorzystać ten przepis na zupÄ™ serowÄ…. Jej przygotowanie nie zabierze wiele czasu, a przyniesie Å›wietny efekt. Serki topione nadadzÄ… twojemu daniu delikatny, kremowy smak, któremu nikt nie bÄ™dzie siÄ™ mógÅ‚ oprzeć.
Przygotuj:
- wodÄ™
- 2 pietruszki
- 2 marchewki
- 3 serki topione
- kostkę rosołową
- 3 kromki chleba
- natkÄ™ pietruszki
- magi
- sól, pieprz
Krok 1
Zupę serową zacznij od przygotowania warzyw. Umyj marchewkę i pietruszkę, obierz je i pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka z wodą.
Krok 2
Kiedy woda zacznie wrzeć, dodaj do niej serki, główny składnik zupy z serków topionych.
Krok 3
Musisz teraz chwilę odczekać aż serki się rozpuszczą, a warzywa zmiękną.
Krok 4
Zupa serowa wymaga oczywiście doprawienia. Wrzuć kostkę rosołową, dodaj sól, pieprz, magi.
Krok 5
Zupa serowa z serków topionych już prawie gotowa. Wlej ją na talerz i ozdób natką pietruszki.
Krok 6
Oczywiście nie wolno zapomnieć o chlebie. Pokrój go w kostkę i dodaj do zupy serowej. Smacznego!
Â
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze