Zupa z soczewicy - przepis znakomity
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/zupa-z-soczewicy-97391a75d1d1b18,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Zupa z soczewicy to doskonały pomysł na obiad. Dlaczego? Ponieważ jej główny składnik zawiera dużo białka, wapnia, fosforu, żelaza, karotenu, witamin z grupy B, PP i C. Dodatkowym plusem tego dnia jest fakt, że soczewica daje poczucie sytości, dzięki czemu nie będziemy miały ochoty na słodkie przekąski.
Przygotuj:
- 20 dag czerwonej soczewicy
- cebulę
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki ketchupu
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- gałązkę bazylii
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Krok 1
Pyszna zupa z soczewicy, ślinka cieknie na samą myśl. Ale powoli. Zacznij od obrania i posiekania cebuli.
Krok 2
Przygotowanie zupy z czerwonej soczewicy nie przysporzy ci żadnych problemów. Do garnka wlej odrobinę oleju i zeszklij na nim cebulę. Teraz dodaj soczewicę koncentrat pomidorowy, odrobinę ziół prowansalskich, soli i pieprzu i zalej wszystko 4 szklankami wrzątku.
Krok 3
Zupa z soczewicy – przepis mówi, że wystarczy ją gotować 15 minut.
Krok 4
To danie z soczewicy potrzebuje jeszcze odpowiedniego przystrojenia. Zanim podasz zupę dodaj do niej łyżkę ketchupu i śmietany, posyp szczypiorkiem i udekoruj listkami bazylii. Smacznego! Teraz uczucie głodu cie nie dosięgnie.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?](https://m.kafeteria.pl/opaski-stabilizujace-do--1eef580,95,95,1,0.jpg)
Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Ablacyjny laser frakcyjny - złoty standard w odmładzaniu](https://m.kafeteria.pl/adobestock-195284365-las-68d7c15,95,95,1,0.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze