Zupa z czerwonej fasoli
OLIWKA . • dawno temuOstatnio kupiłam czerwoną fasolę. Dodałam kilka ziaren do sałatki, a reszta stała bezużytecznie w lodówce. Bardzo nie lubię jak jedzenie się marnuje i nie mogłam pozwolić, by tak się stało. Postanowiłam więc zrobić zupę z czerwonej fasoli. Najlepsze dania zawsze powstają, gdy w lodówce prawie nic nie ma, prawda?
Przygotuj:
- puszkę czerwonej fasoli
- 5 dag startego żółtego sera
- cebulę
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- mały koncentrat pomidorowy
- pieprz
- sól
- posiekaną natkę
1. Posiekaj cebulę i podsmaż ją na 2 łyżkach oliwy. Smaż ją tak długo, aż zbrązowieje.
2. Zagotuj 2 litry wody i dodaj do niej osączoną fasolę.
3. Wlej do pysznej zupy pozostałą oliwę, koncentrat oraz przysmażoną cebulę. Dopraw zupę fasolową i ciesz się, bo jest już prawie gotowa.
4. Zmiksuj teraz potrawę, powstanie zupa krem.
5. Gotuj danie jeszcze 10 minut, a potem rozlej do talerzy, posyp natką i startym serem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze