Jak zrobić kotlety z kalafiora?
OLIWKA . • dawno temuWarto gotować to, co akurat przynosi nam natura. Skoro wszędzie pełno świeżych warzyw, trzeba je maksymalnie wykorzystać. Kotlety z kalafiora? To żaden problem. Dorzucamy jeszcze brokuły i pyszne danie wegetariańskie gotowe. Nawet jeśli do tej pory nie przepadałaś za tymi składnikami, warto spróbować, bo usmażone smakują zupełnie inaczej.
Przygotuj:
- kalafior
- mały brokuł
- szklankę bułki tartej
- 2 jajka
- 5 dag żółtego sera
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Krok 1
Warzywa podziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie 15–20 minut.
Krok 2
Teraz odcedź i ostudź kalafior i brokuł i przeciśnij je przez praskę do ziemniaków.
Krok 3
Kotlety z kalafiora potrzebują jeszcze jajek i bułki tartej (¾ szklanki) oraz przypraw. Dodaj te składniki i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Z masy formuj kotlety wegetariańskie, obtaczaj je w bułce i kładź na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Kiedy jedna strona się upiecze odwróć kotlety z brokułów i posyp je startym żółtym serem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze