Kotlety z soi - smaczne i zdrowe
OLIWKA . • dawno temuPowinnaś jeść mięso najwyżej 3 razy w tygodniu. W pozostałe dni warto sięgać po rybę i soję. Może masz dziś ochotę na tę drugą opcję. Kotlety sojowe są zdrowe i bardzo smaczne. Spróbuj czegoś nowego, odłóż na chwilę smażenie mielonych i tłuczenie schabowych. Jedz lekko i wypatruj wiosny.
Przygotuj:
- 20 dag ziaren soi
- 10 dag suszonych grzybów
- cebulę
- 2 ząbki czosnku
- 2 czerstwe bułeczki
- 2 jajka
- szklankę bulionu warzywnego
- mieloną słodką paprykę
- sól
- pieprz
- bułkę tartą
- olej do smażenia
1. Uwaga, potrzebne jest długie całonocne moczeniesoii grzybów w zimnej wodzie, zacznij więc przygotowywać danie już dzień przed podaniem.
2. Bułki pokrój w kostkę i namocz w bulionie warzywnym.
3. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek, a potem obsmaż je na łyżce oleju.
4. Musisz teraz zemleć soję razem z grzybami, a także podsmażoną cebulą i odciśniętą bułką.
5. Powstała pyszna masa sojowanakotlety z soi. Musisz dodać do niej jajka oraz paprykę sól i pieprz.
6. To już prawie koniec, kotlety sojowe już prawie zrobione. Pozostało ci uformować je z masy, obtoczyć w bułce i usmażyć z obu stron. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze