Jak zrobić kotlety warzywne?
OLIWKA . • dawno temuKotlety warzywne zamiast schabowego albo mielonych, co ty na to? Pięknie pachną, są zdrowe i lekkie. Wszyscy wegetarianie będą zachwyceni, ale nie tylko oni. Twoje dziecko, które nie chce brać warzyw do ust, takim placuszkom na pewno się nie oprze. Wyglądają naprawdę kolorowo i zachęcająco. A jak smakują… ummm… sama spróbuj.
Przygotuj:
- 1 puszkę kukurydzy
- 1 puszkę groszku
- 4 marchewki
- 1 paprykę
- koperek
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- sól, pieprz
- olej
Krok 1
Wegetariańskie przepisy są pełne warzyw. Tak jest i w tym przypadku. Marchewkę i paprykę pokrój w kostkę, kukurydzę i groszek odsącz, koperek posiekaj.
Krok 2
Do warzyw wbij jajko i wymieszaj. Dopraw do smaku.
Krok 3
Z masy uformuj kotlety warzywne, panieruj w bułce i smaż na głębokim oleju z obu stron.
Krok 4
Będzie ci łatwiej zrobić kotlety warzywne, jeśli do masy dodasz odrobinę kaszy manny lub bułki tartej.
Krok 5
Dietetyczny obiad gotowy. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze