Sos winegret po meksykańsku
OLIWKA . • dawno temuTen pyszny sos winegret po meksykańsku do doskonały dodatek do ryb i mięs na zimno, drobiu, sałatek, wędlin i warzyw. Warto poznać przepis, by później nadawać swoim przyprawom oryginalny smak i aromat. Jego przygotowanie jest banalnie proste, zajmie ci tylko chwilę, a w zamian da podniebieniu mnóstwo rozkoszy.
Przygotuj:
- 90 ml oliwy
- 30 ml czerwonego octu winnego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pół czerwonej i pół żółtej papryki (trzeba ją drobno posiekać)
- łyżkę posiekanej cebuli
- 2 łyżki posiekanej natki
- 4–5 minikolb kukurydzy z puszki (lub 4 łyżki ziaren z puszki)
- łyżeczkę mielonej słodkiej papryki
- szczyptę suszonego chili
- sól
- pieprz
Krok 1
Pyszny sos winegret po meksykańsku jest w twoim zasięgu. Zmiksuj kukurydzę z octem winnym i koncentratem pomidorowym. Stopniowo dodawaj oliwę.
Krok 2
Przepis na sos winegret podpowiada, że pora teraz dodać resztę składników i doprawić papryką, chili, solą i pieprzem.
Krok 3
Przygotuj się na wspaniałe doznania. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze