Lin w sosie koperkowym
OLIWKA . • dawno temuLin w sosie koperkowym smakuje wszystkim miłośnikom ryb. Jego mięso rzeczywiście cieszy podniebienie. Ten przepis każe nam najpierw odrobinę podpiec rybkę, a następnie dusić ją w śmietanie. Czy już czujesz jakie to będzie pyszne. Nie ma na co czekać. Przygotowanie doskonałego obiadu wcale nie musi byc trudne.
Przygotuj:
- filety z lina (ok. kilogram)
- 750 ml śmietany kremówki
- 1,5 pęczka koperku
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 ząbki czosnku
- suszone warzywa (marchew, seler, por, cebulę)
1. Zajmij się najpierw filetami z lina. Lekko je posól, a następnie piecz na ruszcie 5 minut (bez tłuszczu).
2. Pokrój koperek, a czosnek przeciśnij przez praskę.
3. By przygotować lina w sosie koperkowym, potrzebujesz dużej patelni. Wlej na nią śmietanę, dodaj koperek, czosnek i suszone warzywa.
4. Kiedy śmietana zacznie się gotować, włóż do niej pieczoną rybę, posyp pyszne danie pieprzem i ostrożnie pomieszaj.
5. A teraz duszona ryba. Ustaw bardzo mały ogień i duś filety tak długo, aż sos zgęstnieje. Delikatnie mieszaj potrawę.
6. To już wszystko, pyszna ryba w sosie gotowa. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze