Jak przyrządzić rybę w sosie słodko-kwaśnym?
OLIWKA . • dawno temuJeśli uwielbiasz ryby, powinnaś wypróbować ten przepis. To zupełnie nowy smak, który sprawi, że twoje ulubione danie stanie się bardziej egzotyczne i wykwintne. Przy tym przygotowanie takiego posiłku wcale nie zajmuje dużo czasu. Zaskocz swoich znajomych, pokaż im, że potrafisz stworzyć coś niezwykłego ze zupełnie zwykłych produktów. Ryba w sosie słodko-kwaśnym zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie.
Przygotuj:
- pół kilograma filetów rybnych, może być mintaj, dorsz lub panga
- 2 cebule
- puszkę ananasów
- puszkę czerwonej fasoli
- 2 szklanki ketchupu
- 2 łyżki oleju
- sok z cytryny
- sól, pieprz
A do panierowania:
- olej
- 2 jajka
- bułkę tartą
Krok 1
Jak przyrzadzić rybę? To proste. Filety podziel na małe kawałki i skrop je sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Panieruj rybę w jajku i bułce tartej.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, a następnie usmaż filety na złoty kolor.
Krok 4
Pokrój cebule w piórka i zeszklij ją na patelni.
Krok 5
Do cebuli dodaj ananasa pokrojonego w kostkę i odsączoną wcześniej czerwoną fasolę.
Krok 6
Dopraw solą i pieprzem i smaż około 10 minut.
Krok 7
Dodaj ketchup i smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 8
Rybę ułóż na półmisku i zalej ją sosem.
Krok 9
Jedz na ciepło albo na zimno. Ryba w sosie słodko-kwaśnym zawsze będzie pyszna.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze