Ryba po wiejsku - prosto i oryginalnie
OLIWKA . • dawno temuJeśli przepadasz za rybami, ten przepis na pewno przypadnie ci do gustu. Jest dość prosty, ale jednocześnie, dzięki tajemniczym składnikom, wyjątkowy. Na pewno nigdy wcześniej nie jadłaś tak przygotowanej ryby. Możesz ją podać podczas dzisiejszej kolacji z przyjaciółmi. Będą zachwyceni.
Przygotuj:
- 6 kostek filetów z białej ryby
- listek laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- sól
- cukier
Na sos do ryby:
- Łyżkę masła
- pół szklanki nasion z dyni
- pół szklanki majonezu
- pół szklanki śmietany
- pół ząbka czosnku
Krok 1
Przygotowanie tej potrawy rybnej nie sprawi ci żadnego kłopotu. Zagotuj 3 szklanki wody razem z przyprawami. Do wrzątku wrzuć zamrożoną rybę i gotuj do miękkości.
Krok 2
Wyjmij rybę z wody, osącz ją, skrop sokiem z cytryny, a kiedy wystygnie wstaw do lodówki.
Krok 3
Pora na przygotowanie sosu do ryby. Rozgrzej masło na patelni i wrzuć na nią pestki dyni. Smaż przez 5 minut. Musisz oczywiście ciągle mieszać, aby ziarna się nie przypaliły.
Krok 4
Zdejmij dynię z ognia i wystudź ją.
Krok 5
Wymieszaj teraz majonez ze śmietaną i dodaj pestki. Dopraw danie rybne czosnkiem.
Krok 6
I oto powstałaryba po wiejsku. Polej flety sosem i ciesz się niepowtarzalnym smakiem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze