Ryba duszona w śmietanie
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/ryba-duszona-w-smietanie-3e365c6,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ryba duszona w śmietanie to świetny przepis dla wszystkich, którzy zupełnie nie mają czasu na gotowanie. Zrobienie tego smacznego dania nie wymaga żadnego wysiłku i trwa dosłownie kilka minut. Właściwie o wiele więcej czasu zajmuje napisanie tego przepisu na duszonego mintaja, niż jego przygotowanie. Sama spróbuj.
Przygotuj:
- 50 dag mrożonych filetów z mintaja (plastry a nie kostki)
- 3 ząbki czosnku
- sos sojowy
- pół szklanki śmietany
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Krok 1
Potrzebujesz płaskiego rondla. Wlej do niego olej i go rozgrzej.
Krok 2
Weź w dłonie mintaja, połam go na kawałki i bez rozmrażania włóż do rondla.
Krok 3
Rybaduszona jest już prawie gotowa. Na każdym kawałeczku musisz tylko położyć obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki ząbki czosnku i zalać je śmietaną.
Krok 4
Przykryj to smaczne danie i pozostaw na średnim ogniu przez kilka minut.
Krok 5
Twoja rola w przygotowaniu duszonego mintaja jest już właściwie zakończona. Zmniejsz teraz ogień i duś wszystko jeszcze 20 minut.
Krok 6
Ryba duszona w śmietanie jest już gotowa. Przypraw ją teraz do smaku. Bardzo dobrze komponuje się z ryżem i surówkami. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze