Ryba duszona w śmietanie
OLIWKA . • dawno temuRyba duszona w śmietanie to świetny przepis dla wszystkich, którzy zupełnie nie mają czasu na gotowanie. Zrobienie tego smacznego dania nie wymaga żadnego wysiłku i trwa dosłownie kilka minut. Właściwie o wiele więcej czasu zajmuje napisanie tego przepisu na duszonego mintaja, niż jego przygotowanie. Sama spróbuj.
Przygotuj:
- 50 dag mrożonych filetów z mintaja (plastry a nie kostki)
- 3 ząbki czosnku
- sos sojowy
- pół szklanki śmietany
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Krok 1
Potrzebujesz płaskiego rondla. Wlej do niego olej i go rozgrzej.
Krok 2
Weź w dłonie mintaja, połam go na kawałki i bez rozmrażania włóż do rondla.
Krok 3
Rybaduszona jest już prawie gotowa. Na każdym kawałeczku musisz tylko położyć obrane i pokrojone w cieniutkie plasterki ząbki czosnku i zalać je śmietaną.
Krok 4
Przykryj to smaczne danie i pozostaw na średnim ogniu przez kilka minut.
Krok 5
Twoja rola w przygotowaniu duszonego mintaja jest już właściwie zakończona. Zmniejsz teraz ogień i duś wszystko jeszcze 20 minut.
Krok 6
Ryba duszona w śmietanie jest już gotowa. Przypraw ją teraz do smaku. Bardzo dobrze komponuje się z ryżem i surówkami. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze