Duszone warzywa na zdrowie
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/duszone-warzywa-cba393c0f9a47a51,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Duszone warzywa to doskonały pomysł na obiad dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Tę wegetariańską potrawę przygotowuje się bardzo szybko i zwykle wszystkim smakuje, z wyjątkiem osób, które nie przepadają za cukinią. Oczyść swój organizm, zjedz coś niezbyt ciężkiego i zdrowego. Skorzystaj z ostatnich darów lata.
Przygotuj:
- 2 cukinie
- 4 pomidory
- 3 ząbki czosnku
- oregano
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
Krok 1
Aby zrobić obiad dla wegetarian umyj cukinię i pokrój ją w kostkę.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Krok 2
Podsmaż ją na rozgrzanym oleju 7 minut.
Krok 3
Usuń skórkę z pomidorów (zrobisz to polewając je wrzątkiem), a następnie pokrój je w kostkę i wrzuć do cukinii.
Krok 4
Do tej pory były smażone warzywa, teraz czas na duszenie. Powinno trwać około 10 minut.
Krok 5
Dopraw danie wegetariańskie solą, pieprzem i oregano — gotowe.
Krok 6
Duszone warzywa świetnie smakują z bagietką. To świetny obiad na szybko.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze