Duszone warzywa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 pomidory, 2 cukinie, 2 bakłażany, cebula, 2 ząbki czosnku, kostka tymiankowo-bazyliowa, zioła prowansalskie, sól, pieprz, 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek

Jak przyrządzić?

Cebule pokroić, podsmażyć na oliwie. Cukinie i bakłażany opłukać. Drobno pokroić, dodać do cebuli, chwilę razem dusić na małym ogniu. W trakcie duszenia wrzucić kostkę ziołową. Pomidory sparzyć, obrać drobno, pokroić. Dodać do warzyw. Całość dusić, aż wyparuje połowa soku z pomidorów i sos nieco zgęstnieje. Warzywa doprawić do smaku solą i pieprzem.

Jak podawać?

Podawać z pieczywem lub ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
AutorMaja

Duszone warzywa: Podobne przepisy

Duszone warzywa: wypróbuj również

Powiązane Tematy