Składniki:
- 1 szklanka posiekanej cebuli,
- 1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki,
- 2 łyżki oleju,
- 2 szklanki kukurydzy z puszki,
- 2 szklanki dużej ugotowanej fasoli,
- 1 szklanka wody,
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów,
- 2 szklanki pokrojonej młodej cukiniisól,
- 1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki.
Jak przyrządzić?
Udusić cebulę i zieloną paprykę na oleju z dodatkiem małej ilości wody, a nastepnie dodać do tego kukurydzę, fasolę i wodę, po czym gotować przez 15 min. Następnie dodać pomidory, cukimię i sól i gotować przez kolejne 20 min. Podawać posypane zieloną pietruszką.
Uwagi:
Ilość składników potrawy może być dowolna. Można też sobie potrawę przyprawić wedle uznania. Kombinacje w tym przypadku są jak najbardziej dozwolone!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Alla |