Gulasz egipski - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 szklanka posiekanej cebuli,
- 1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki,
- 2 łyżki oleju,
- 2 szklanki kukurydzy z puszki,
- 2 szklanki dużej ugotowanej fasoli,
- 1 szklanka wody,
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów,
- 2 szklanki pokrojonej młodej cukiniisól,
- 1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki.

Jak przyrządzić?

Udusić cebulę i zieloną paprykę na oleju z dodatkiem małej ilości wody, a nastepnie dodać do tego kukurydzę, fasolę i wodę, po czym gotować przez 15 min. Następnie dodać pomidory, cukimię i sól i gotować przez kolejne 20 min. Podawać posypane zieloną pietruszką.

Uwagi:

Ilość składników potrawy może być dowolna. Można też sobie potrawę przyprawić wedle uznania. Kombinacje w tym przypadku są jak najbardziej dozwolone!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
AutorAlla

Gulasz egipski: Podobne przepisy

Gulasz egipski: wypróbuj również

Powiązane Tematy