Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżki cukru,
- 5 żółtek,
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 margaryna "Kasia".
Z podanych składników zarobić ciasto i podzielić na dwie części jedną wyłożyć na blachę, a drugą zmrozić w zamrażalniku.
- 2 koski twarogu (1/2kg),
- 1 całe jajko,
- 1 budyń śmietankowy,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1/2 kostki masła (może być "Kasia"),
- 1 duża puszka brzoskwiń.
Jak przyrządzić?
Wszystko (oprócz owoców) zmiksować. Masę serową wyłożyć na ciasto. Na ser poukładać pokrojone brzoskwinie. Z białek ubić pianę z jedną szklanką cukru i wyłożyć na owoce. Na pianę ścieramy na grubej tarce zamarznięte ciasto. Pieczemy około godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | średni |
Porcje | cała blaszka |
Autor | Maria Kogut |