Bannti - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Biszkopt:
- 5 jajek,
- 1,5 szlkanki mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 1 łyzeczka proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kakao.

Na przełożenie:
- 40 dkg marmolady.

Nadzienie:
- 60 dkg wiórek kokosowych,
- 1 litr mleka,
- 2 duże cukry waniliowe,
- kostka margaryny.

Jak przyrządzić?

1. Ze wszystkich składników na biszkopt upiec ciasto.
2. Po upieczeniu i ostudzienu przeciąć na 2 placki.
3. Każdy placek posmarowiać marnoladą (całą powieszchnie).
4. Do dużego granka wlać mleko, włożyc margarynę, i wsypac cukier wanliowy.
5. Wszystko zagotować do wrzenia 6. Gdy mleko zacznie powoli kipieć wsypywać wszystkie wiórki do garnka.
7. Całość mieszac aż do odparowania mleka gotyjąć na wolnym ogniu.
8. Po odparowaniu mleka natychmiast przełożyc masę na dolny placek i dokładnie roprowadzić.
9. Całość przykryć i odstawić do lodówki.

Jak podawać?

Ciasto polać polewą i obsypać wiórkami.

Uwagi:

Należy podczaś gotowania nie dopuścic do przypalenia masy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćśredni
AutorPTYŚ

Bannti: Podobne przepisy

Powiązane Tematy