Składniki:
- składniki na klasyczny biszkopt,
- 1l śmietany kremówki,
- 1 duża paczka wiórków kokosowych,
- 2 tabliczki białej czekolady,
- 4-6 łyżek cukru pudru.
Jak przyrządzić?
Pieczemy biszkopt, dzielimy go na dwie części(górna część jest cieńsza).
Masa: rozpuszczamy w garnku 2 czekolady, dodajemy 0,5l śmietany i 0,5 paczki kokosu. Ściągamy z ognia i do rozpuszczonej masy dodajemy pokruszoną, górną część biszkoptu. Całość wykładamy na pozostały biszkopt, przykrywamy śmietaną ubitą z cukrem pudrem i posypujemy wiórkami kokosowymi. SATYSFAKCJA GWARANTOWANA!
Uwagi:
Zamiast kokosu można dodać inne bakalie, np. orzech włoskie a wierzch ciasta posypać migdałami. Można mieszać różne kolory czekolad, np. biała + czarna itp.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | wymagający |
Kaloryczność | całkiem dużo |
Autor | Magda |