Kuleczki rafaello



Kuleczki rafaello możesz przygotować samodzielnie i jak się okazuje nie jest to wcale zbyt trudne. Jeśli uwielbiasz kokos, to nie powinnaś się dłużej zastanawiać. Zaskocz rodzinę i znajomych. Przygotuj wyjątkowy deser w wyjatkowo krótkim czasie. Uwaga… start!
Przygotuj:
- 20 dag wiórków kokosowych
- 2 opakowania herbatników
- 2 jajka
- szklankę cukru pudru
- 20 dag masła
- 5 dag orzechów laskowych
1. Kuleczki rafaello– przepis jest bardzo prosty. Najpierw utrzyj masło, by powstała puszysta masa. Następnie, ciągle ucierając, dodaj do niej jajka i cukier.

2. Na samym końcu dosyp wiórki kokosowe. Zostaw sobie około 5 łyżek.
3. Włóż masę na pyszne ciasteczka do lodówki na 60 minut.
4. Po tym czasie dodaj do masy pokruszone herbatniki i wszystko dokładnie wymieszaj.
5. A teraz uformuj ciastka rafaello. Zrób kulkę z masy, środek każdej z nich stwórz z orzecha, a na koniec obtocz kuleczki w pozostałych wiórkach kokosowych.
6. Kulki rafaello będą gotowe do jedzenia po schłodzeniu w lodówce. Smacznego!

Najnowsze

Ubezpieczenie AC – co to jest i dlaczego warto je mieć?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze