Kasza gryczana z serem - sposób na szybki i smaczny obiad
OLIWKA . • dawno temuKasza gryczana to doskonałe źródło cennego błonnika. Dzięki niemu skończą się zaparcia i kłopoty z trawieniem. Świetnie oczyści też nasz organizm. Kasza ma niewiele tłuszczu i dlatego powinny się z nią zaznajomić wszystkie panie, którym dieta nie jest obca. Ale zdrowe ziarna są również doskonałe dla tych z nas, które pragną odrobiny szaleństwa i zapomnienia, i które wcale nie mają ochoty liczyć kalorii. Kasza gryczana z serem…mniam!
Przygotuj:
- 20 dag kaszy gryczanej,
- 25 dag parówek,
- 15 dag żółtego sera,
- 200 ml śmietany,
- 2 szklanki wody,
- ketchup,
- bułkę tartą i tłuszcz do posmarowania naczynia,
- sól, pieprz
Krok 1
Kaszę opłucz i ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Zetrzyj żółty ser.
Krok 3
Obierz parówki i pokrój je w plasterki, a następnie wymieszaj z serem.
Krok 4
Przygotuj żaroodporne naczynie. Wysmaruj je tłuszczem i posyp tartą bułką.
Krok 5
Układaj na przemian kaszę i parówki z serem.
Krok 6
Zwieńczeniem dzieła jest wygładzenie kaszy i polanie śmietaną pomieszaną z ketchupem. Możesz też posypać całość serem.
Krok 7
Piecz kaszę około pół godziny w temperaturze 180 stopni C.
Krok 8
Kasza gryczana z serem jest pyszna. Szybki obiad zrobiony. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze