Jak zrobić leczo?
OLIWKA . • dawno temuLeczo to doskonała potrawa na wakacje. Lekka, pożywna, pełna świeżych warzyw i witamin. Robi się je szubko i łatwo. Właściwie wystarczy pokroić składniki, podsmażyć je i pyszny obiad gotowy. Danie nie jest tłuste, dlatego mogą jej jeść nawet panie, które ciągle liczą kalorie, nie jest też suche i złożone z samej zieleniny, dlatego zasmakują w nim także panowie.
Przygotuj:
- 2 pomidory
- 1 paprykę
- 100 g pieczarek
- 1 cukinię
- 2 ogórki kiszone
- 1 cebulę
- 150 g filetów z kurczaka
- olej
- sól, pieprz
Krok 1
Leczo warzywne zaczynamy od cebuli i papryki. Posiekaj je i wrzuć na rozgrzany olej. Duś około 10 minut.
Krok 2
Cukinięobierz, wydrąż środek, a miąższ pokrój w kostkę. To samo zrób z papryką. Przed pokrojeniem pomidorów, zdejmij z nich skórkę. Jest to leczo z mięsem, a ściślej mówiąc leczo drobiowe, nie może więc zabraknąć pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka.
Krok 3
Wszystkie składniki wrzuć do pieczarek i duś tak długo, aż będą miękkie.
Krok 4
Na sam koniec dodaj ogórki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Leczo gotowe. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze