Warzywa na parze - przepis


Warzywa na parze to wyjątkowo zdrowy obiad. Oczywiście warto, by był także smaczny, a w tym pomoże sos koperkowy lub sos szczypiorkowy, w zależności od upodobań. Jak przygotować pełnowartościowy posiłek i się przy tym nie napracować. Oto przepis na pyszne danie z parowaru.
Przygotuj:
- 1 marchewkę
- 1 cebulę
- 1 brokuł
- 1 ziemniak
- 3 małe pieczarki
A na sos:
- 200 g jogurtu naturalnego
- pęczek koperku lub szczypiorku
1. Najpierw krojenie warzyw. Z brokuła zrób średniej wielkości różyczki. Cebulę, ziemniaka i marchew po obraniu pokrój w plastry (ok. 1 cm). Pieczarek nie musisz rozdrabniać.
2. Warzywa na parze – sos jest niezbędny, by uzyskać wyjątkowy smak. Wystarczy, że wymieszasz jogurt z posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.
3. Umieść warzywa w parowarze i gotuj al dente. Po wyjęciu polej sosem jogurtowym. Niebo w gębie.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze