Kotlety z kaszy gryczanej - jak zrobić, jak zjeść?
OLIWKA . • dawno temuKotlety z kaszy gryczanej to świetna propozycja dla wszystkich, którzy mają już dość mielonych. Zdrowe, smaczne i pasują właściwie do wszystkiego. Możesz je zjeść ze swoim ulubionym sosem, gulaszem czy warzywami. Mają też jeszcze jedną zaletę, są bardzo tanie. Wystarczy trochę kaszy, mleka, bułka i jajko. Nie bój się nowych smaków. Spróbuj i daj się zaskoczyć. Pamietaj, że doskonały kucharz potrafi zrobić COŚ z niczego.
Przygotuj:
- 2 woreczki kaszy gryczanej
- szklankę mleka
- bułkę lub dwie
- jajko
- 10 dag sera żółtego
- małą paprykę
- sól, pieprz
- i przyprawy, które lubisz
Krok 1
Ugotuj kaszęi ją przestudź.
Krok 2
Bułkę namocz w mleku. Mieszanka powinna być bardzo gęsta.
Krok 3
Do bułki dodaj jajko i przyprawy.
Krok 4
Połącz wszystko z kaszą i formuj kotlety. Powinny być raczej płaskie, wtedy łatwiej będzie je usmażyć.
Krok 5
Możesz, ale nie musisz, dodać do kotlecików drobno posiekaną paprykę i ser żółty pokrojony na malutką kosteczkę. Powstaną kotlety z kaszy gryczanej z niespodzianką.
Krok 6
Włóż kotlety z kaszy gryczanej na patelnię i chwilę przysmaż.
Krok 7
Podawaj z ulubionym sosem, na przykład grzybowym, gulaszem lub warzywami.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze