Surówka z porów - smacznie i zdrowo
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/surowka-z-porow-eab0c57c86ed6adc,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Por powinien jak najczęściej pojawiać się na naszym stole. Dostarcza bowiem organizmowi wapń, żelazo, magnez, fosfor, a także witaminy C, E, B1 i B2. Surówka z porów to naprawdę doskonały pomysł. Jest bardzo smaczna, przepadają za nią prawie wszyscy. Przygotujesz ją szybko i żadnych komplikacji. Warto spróbować.
Przygotuj:
- 4 średni pory
- 2 duże jabłka
- 2 ogórki kiszone
- 20 dag śmietany
- sól
- cukier
Krok 1
Przygotowywanie surówki z porów zacznij od głównego bohatera, czyli porów. Umyj je, usuń ciemne i twarde liście i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Umyj jabłka i ogórki, zetrzyj je na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z porami.
Krok 3
Pozostało ci tylko doprawienie tegopysznego dodatku do obiadu. Dodaj więc śmietanę, sól i cukier. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze