Surówka z porów - smacznie i zdrowo



Por powinien jak najczęściej pojawiać się na naszym stole. Dostarcza bowiem organizmowi wapń, żelazo, magnez, fosfor, a także witaminy C, E, B1 i B2. Surówka z porów to naprawdę doskonały pomysł. Jest bardzo smaczna, przepadają za nią prawie wszyscy. Przygotujesz ją szybko i żadnych komplikacji. Warto spróbować.
Przygotuj:
- 4 średni pory
- 2 duże jabłka
- 2 ogórki kiszone
- 20 dag śmietany
- sól
- cukier
Krok 1
Przygotowywanie surówki z porów zacznij od głównego bohatera, czyli porów. Umyj je, usuń ciemne i twarde liście i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Umyj jabłka i ogórki, zetrzyj je na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z porami.
Krok 3
Pozostało ci tylko doprawienie tegopysznego dodatku do obiadu. Dodaj więc śmietanę, sól i cukier. Smacznego!

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze