Marchewka gotowana - smacznie i zdrowo
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/marchewka-gotowana-141d80e58d4e6,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Chcesz mieć piękna cerę? Pij marchewkę, jedz marchewkę, chrup marchewkę. Marchewka gotowana, marchewka pieczona, marchewka smażona, marchewka duszona – marchewka w każdej postaci jest znakomita. Oczywiście najlepiej wcinać ją na surowo, ale nie zawsze mamy na to ochotę. Dlatego czasem, dla odmiany, warto zrobić marchewkę na ciepło.
Przygotuj:
- pół kilograma marchewki
- łyżeczkę mąki
- łyżeczkę soli
- łyżeczkę cukru
- 2 łyżki masła
- koperek do posypania
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
1. Umyj marchewkę, obierz ją i pokrój w smakowitą kosteczkę.
2. Do rondelka włóż masło i rozpuść je. Następnie wrzuć marchewkę, dodaj cukier, sól oraz pół szklanki wody i duś to pyszne danie.
3. Kiedy dodatek do obiadu będzie miękł, rozmieszaj mąkę z 3 łyżkami zimnej wody.
4. Miękka marchewka to znak, że można już dodać mączną zawiesinę. Trzeba wszystko dobrze wymieszać.
5. Gotowana marchewka jest już gotowa. Doskonale smakuje z ziemniakami i mięsem. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Najnowsze
![Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?](https://m.kafeteria.pl/opaski-stabilizujace-do--1eef580,95,95,1,0.jpg)
Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Ablacyjny laser frakcyjny - złoty standard w odmładzaniu](https://m.kafeteria.pl/adobestock-195284365-las-68d7c15,95,95,1,0.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze