Gotowane jabłka - pyszny deser



Jabłka gotowane w winie – oto pomysł na pyszny deser. Nie będziesz żałowała, że go przygotowałaś, bo naprawdę wart jest grzechu. Dodatkowym plusem jest stosunkowo nieduża ilość kalorii, przynajmniej w porównaniu z lodami czy bitą śmietaną. Pozwól swoim kubkom smakowym na małą rozkosz.
Przygotuj:
- 6 jabłek
- 20 dag herbatników
- pół szklanki białego wytrawnego wina
- szklankę soku jabłkowego
- 2 łyżki brązowego cukru
- łyżeczkę mielonego cynamonu
- laskę cynamonu do dekoracji

1. By powstały gotowane jabłka, musisz je najpierw obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
2. Tak przygotowane cząstki wrzuć do specjalnej zalewy. Składa się z soku, wina i cukru. Gotuj jabłka 10 minut.
3. Deser z jabłek jest już prawie gotowy. Pokrusz teraz herbatniki i skrop je sokiem, w którym gotowały się owoce. Posyp też ciasteczka cynamonem.
4. Na tak przygotowane dno pucharków nałóż jabłka. Dietetyczny deser owocowy można już jeść. Udekoruj go laską cynamonu. Smacznego!

Najnowsze

Ubezpieczenie AC – co to jest i dlaczego warto je mieć?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze