Jabłka z cynamonem
DAMIESA • dawno temu

Taka przekąska należy do prostych smakołyków, którą można przyrządzić dosłownie w przeciągu kilku minut i za pomocą dwóch składników. Nie wierzycie, że tak mało skomplikowany rarytas kuchenny może mieć wyjątkowy smak? Zamiast sceptycyzmu polecam wypróbowanie tego specjału, a przekonacie się same! Jabłka zapiekane z cynamonem to niebo w gębie!
Pieczone jabłka z cynamonem
Taka przekąska świetnie sprawdzi się jako apetyczny deser. Jego zaletą jest to, że ma bardzo mało kalorii, a za to jest aromatyczny i pozostawia miłe uczucie sytości w żołądku. Nie dziwi więc fakt, że taka przegryzka w porze lunchu jest polecana osobom będącym na diecie. Aby ją przygotować wystarczy obrać jabłka ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a następnie posypać cynamonem i wstawić do piekarnika. Owoce wyjmujemy, kiedy ładnie się zarumienią. W innej wersji można napełnić wydrążone jabłka mieszanką masła, cukru i cynamonu.
Gruszki z cynamonem
W podobny sposób możemy przyrządzić także gruszki. Ta przekąska będzie bardziej słodka, więc nie wymaga żadnych kalorycznych dodatków.
W słodszej wersji w obu przypadkach możemy użyć cukru, aby stworzyć białą panierkę lub miodu, by nadać niesamowity aromat.
Polecam!

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze