Surówka z kiszonej kapusty - smaczny dodatek
OLIWKA . • dawno temuSurówka z kiszonej kapusty to zdrowy i smaczny dodatek do wielu potraw. Jest bardzo bogatym źródłem witamin z grupy B, C, K, a także potasu i żelaza, wapnia i błonnika. Te cenne mikroelementy wzmocnią ciebie i twoją rodzinę, co jest niezwykle ważne zwłaszcza teraz, w jesiennym czasie, kiedy przeziębienie i grypa czyhają na każdym rogu.
Przygotuj:
- 30 dag kiszonek kapusty
- 2 marchewki
- jabłko
- cebulę
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oleju
Krok 1
Surówkę z kiszonej kapusty przygotujesz bardzo szybko. Zacznij od głównego bohatera, czyli kapusty. Odciśnij sok i pokrój ją.
Krok 2
Pora na pozostałe składniki: zdrową marchewkę i soczyste jabłko. Obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Zdrowa surówka z kiszonej kapusty już prawie gotowa. Wymieszaj teraz wszystkie składniki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Do pysznej surówki dodaj olej i znów wymieszaj. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze