Surówka z kapusty włoskiej i innych witamin
OLIWKA . • dawno temuZawsze, a zwłaszcza w zimie, powinnyśmy dbać o dostarczanie organizmowi jak największej ilości witamin. Najdoskonalszym ich źródłem są oczywiście warzywa. Dlatego surówka z kapusty włoskiej jest idealnym dodatkiem do obiadu. Na dworze śnieg i mróz, a ty przygotuj sobie wiosnę na talerzu.
Przygotuj:
- 2 marchewki
- ¼ małej kapusty włoskiej
- pietruszkę
- kawałek pora
- seler
- kiszony ogórek
- winne jabłko
- 3 łyżki oliwy
- łyżkę soku z cytryny
- cukier sól
Krok 1
To zdrowe danie pełne witamin zacznij od umycia i obrania warzyw.
Krok 2
Potrzebna będzie ci tarka. Zetrzyj marchewkę, pietruszkę i seler na dużych oczkach.
Krok 3
Wymieszaj warzywa z sokiem z cytryny.
Krok 4
To będzie surówka z kapusty włoskiej, pora więc się nią zająć. Poszatkuj ją, posól i wygnieć w rękach.
Krok 5
Surówka warzywna jest prawie gotowa. Teraz kolej na krojenie. Zrób kostkę z ogórka i jabłka, a pora posiekaj w półplasterki.
Krok 6
Wymieszaj teraz wszystkie składniki surówki z kapusty włoskiej i dopraw ją solą i cukrem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze