Żurek wcale nie musi być nudny!
DAMIESA • dawno temuZupa ta zwykle bywa kojarzona ze Świętami Wielkanocnymi i wiele osób przyrządza ją zazwyczaj (i tylko!) na tą okazję, wiele na tym tracąc.Żurekbowiem świetnie nadaje się także na zimowe dni, bo świetnie rozgrzewa i wyśmienicie smakuje np. z potrawami góralskimi (co powinno ucieszyć tych, którzy planują urlop np. w zimowej stolicy Polski).
Zwykle dodajemy do niego jajko, ziemniaki, czy kiełbasę, takich przepisów uczyły nas nasze babcie i w takich wersjach proponują nam tą zupę liczne książki kucharskie. My jednak znaleźliśmy dla Was przepisy, które wykazują się większą kreatywnością w sferze pichcenia tej zupy i idą o krok dalej w swoich kulinarnych pomysłach, sprawiając, że nabiera ona zupełnie nowego smaku.
Świetną propozycją, by zaskoczyć gości jest podanie tej zupy…w chlebie – Kuchnia Monsai
Bardzo ciekawą opcją jest żurek z twarożkiem – Z pierwszego tłoczenia
A może macie chęć na żurek w wersji wegańskiej z włoszczyzną i wędzonym tofu? – Wegetarianka
Równie smaczny jest żurek sezonowy, idealny na obecną porę roku, czyli w towarzystwie grzybów – Moje gotowanie
A co powiecie na przyrządzenie żurku Księcia Sanguszki z kiełbasą myśliwską i chrzanem? - Knedlik
Na który z nich połasilibyście się najbardziej?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze