Szybka surówka
OLIWKA . • dawno temuPrzychodzisz z pracy, jesteś zmęczona i chciałabyś zjeść coś smacznego, ale jednocześnie się nie napracować? Szybka surówka jest więc właśnie dla ciebie. Wystarczy, że kupisz wcześniej potrzebne produkty. Gotowanie wcale nie musi być nudne i żmudne. Sama się przekonaj.
Przygotuj:
- kapustę pekińską
- puszkę kukurydzy
- 3 pomidory
- pół czerwonej cebuli
- sól
- pieprz
- oliwę z oliwek
1. Domyślasz się chyba, że przepis na surówkę nie może być skomplikowany. Najpierw pokrój kapustę, posyp ją solą i wymieszaj. Ten zabieg jest potrzebny, by kapusta zmiękła.
2. W tym czasie sparz pomidory, obierz je ze skórki i pokrój w kostkę.
3. Zrób z cebuli talarki, jeśli chcesz, by szybka surówka miała łagodniejszy smak, sparz warzywo wrzątkiem.
4. Odlej teraz wodę z kapusty. Połącz kapustę z cebulą, pomidorami i osączoną kukurydzą.
5. Dopraw zdrowe danie solą i pieprzem, polej oliwą, wymieszaj. Surówka z kapusty pekińskiej gotowa. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze