Szybka surówka
OLIWKA . • dawno temuPrzychodzisz z pracy, jesteÅ› zmÄ™czona i chciaÅ‚abyÅ› zjeść coÅ› smacznego, ale jednoczeÅ›nie siÄ™ nie napracować? Szybka surówka jest wiÄ™c wÅ‚aÅ›nie dla ciebie. Wystarczy, że kupisz wczeÅ›niej potrzebne produkty. Gotowanie wcale nie musi być nudne i żmudne. Sama siÄ™ przekonaj.
Przygotuj:
- kapustę pekińską
- puszkÄ™ kukurydzy
- 3 pomidory
- pół czerwonej cebuli
- sól
- pieprz
- oliwÄ™ z oliwek
1. Domyślasz się chyba, że przepis na surówkę nie może być skomplikowany. Najpierw pokrój kapustę, posyp ją solą i wymieszaj. Ten zabieg jest potrzebny, by kapusta zmiękła.
2. W tym czasie sparz pomidory, obierz je ze skórki i pokrój w kostkę.
3. Zrób z cebuli talarki, jeśli chcesz, by szybka surówka miała łagodniejszy smak, sparz warzywo wrzątkiem.
4. Odlej teraz wodę z kapusty. Połącz kapustę z cebulą, pomidorami i osączoną kukurydzą.
5. Dopraw zdrowe danie solą i pieprzem, polej oliwą, wymieszaj. Surówka z kapusty pekińskiej gotowa. Smacznego!
Â
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze