Składniki:
- 1/3 kapusty pekińskiej,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- 1 duży ogórek kiszony,
- 3-4 oliwki czarne,
- 2 łyżki majonezu,
- 1/2 łyżki musztardy,
- sól,
- pieprz,
- kilka plasterków sera żółtego.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki drobno pokroić, ser utrzeć na tarce lub pokroić w drobną kosteczkę. Wymieszać w misce, dodać przyprawy, odstawić na 10 min. Przed podaniem dodać majonez i musztardę.
Potrzebne przybory:
Miseczka, nóż, deska do krojenia itp.
Jak podawać?
Do obiadu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 porcje |
Autor | LIVIA |