Składniki:
- 250g makaronu (świderki),
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- sok z połowy cytryny,
- sól.
Jak przyrządzić?
Do osolonej gotującej wody wrzucić makaron,po czasie podanym przez producenta wyrobu wyjąć i odcedzić makaron, przerzucić do naczynia,dodać trochę masła ,dodać tuńczyka, wymieszać,polać sokiem z cytryny. Smacznego.
Potrzebne przybory:
Garnek, durszlag, talerz, sztućce.
Jak podawać?
Samą.
Uwagi:
Oczywiście można zrobić wariacje dodając różne dodatki,ale w takiej formie jest to naprawdę smaczne.
Co do czasu gotowania makaronu to może być różnie,najlepiej żeby makaron był jak to mówią Włosi al dente - na ząb (mówiąc krótko żeby się nie rozłaził ).
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 porcje |
Autor | paolo |